pizza

Moje przepisy na pizzę


Powrót na stronę główną


Pizza z kapustą

CIASTO:

  • 30dag mąki
  • 1 opakowanie drożdzy
  • 130ml mleka
  • 8 łyżek oleju
  • 1 jajo

NADZIENIE:

  • 10dag boczku
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 75dag kiszonej kapusty
  • 50dag ziemniaków
  • sól pieprz po
  • 20dag śmietany kwaśnej i kremówki

Spsób przygotowania: Z mąki łyżeczki soli, drożdzy, mleka, oleju i jaja zgnieść ciasto.Odstawić na 45 minut.Boczek i oczyszczoną cebulę pokroić w kostke i podsmażyć.Doprawic papryką i majerankiem.Wymieszać z kiszoną kapustą.Ciasto rozwałkować na natłuszczonej blasze.Obrane i umyte ziemniaki pokroić na cienkie plastry, doprawić i ułożyć na cieście, przykryć warstwą kapusty..Obie śmietany wymieszać, polać pizzę. Piec 30 min w 180 stopniach.

ciasto

Przepisy pochodzą z różnych źródeł i nie jestem w stanie sprawdzić każdego pochodzenia, jeśli znalazł się twój przepis i sobie nie życzysz aby był umieszczony, lub jeśli chcesz aby podpisać go twoim imieniem i nazwiskiem napisz do mnie, a napewno się dostosuje.